lördag 6 april 2013

18 dagar kvar!

Matbranschens Oscar

Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma särskilda insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete.
Tävlingen har fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Förskolekök (ny kategori för i år), Bästa Snabbmål och Bästa Matglädjebutik. Vinnarna får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr, exklusivt diplom och – naturligtvis – äran.
 
I priset ingår även marknadsföringsstöd och förslag till hur man kan använda Arla Guldko på sin hemsida, i sin arbetsmiljö med mera. Vinnarna ingår också i nästkommande års jury. Övriga deltagare som deltagit i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr.
 
Statyetten Arla Guldko är en avbildning av en av de tidigaste Arlakorna. Den är gjuten i gedigen brons av Herman Bergman Konstgjuteri i Enskede utanför Stockholm och görs exklusivt till tävlingen.
 
Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar