tisdag 20 mars 2012

Vårens primörer!

Vi fortsätter i vårens tecken!

Mustig köttgryta
500g tärnat nötkött
1 hackad gul lök
1 skivad palsternacka
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 delade färska tomater
3 msk köttfond
1 tsk paprikapulver
3 msk rödvin
4 dl vatten
salt och peppar

Fräs köttet på hög värme, lägg i löken, palsternackan, kryddorna och tomatpurén låt detta fräsa med. Häll på vinet, fonden, tomaterna och vattnet. Låt detta koka tills köttet är mört.

2 skivade gula och vita morötter
1 dl finrensad färsk broccoli
1 strimlad röd eller gul paprika
1 hackad salladslök
 1/2 dl finhackade örter timjan, basilika och gräslök

Blanda morot och låt koka. Red ev. med maizena. Blanda till sist i de övriga ingredienserna. innan servering läggs de färska örterna i.

Till detta serverades en örtcreme och pressgurka.

Romanesco och blomkål tillsammans med den snabbinlagda gurkan.
Recept:
2 skivade gurkor
0.5 dl ättika
1 dl socker
2 dl vatten
hackad persilja

Späda salladsblad med groddar, kålrabbi och örtdressing

recept:
1 dl blandade Örter som mixas i lite olivolja
1 vitlöksklyfta
3 dl cremefraiche
salt och peppar
3 msk mixad eller finhackad purjolök eller salladslök
1 tsk honung
1 tsk dijonsenap
Blanda ihop.
Kör så det ryker! // Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar