Våren är på G och köket vill gärna uppmärksamma den!
Nu är det kul med alla skott, groddar och färska örter.
I dag serverade vi Pasta Carbonara, ett färgrikt salladsbord och en pizzasallad som kryddats med färsk basilika.
Recept på Carbonara
600 g strimlad rökt skinka
2 finhackade schalottenlökar
1 msk skinkbuljong
svartpeppar, cayennepeppar och salt
Fräs detta i en vidbottnad gryta. Blanda i
1 dl vatten
1 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl riven ost eller ostcreme
och låt koka några minuter. Gör en redning genom att ta 1 msk vetemjöl och 3 msk vatten, vispa slätt. Red av och låt puttra i ca. 7 min.
Rostade polkabetor som blandats med färska haricot verts, solroskärnor och bladpersilja.
Recept på Carbonara
600 g strimlad rökt skinka
2 finhackade schalottenlökar
1 msk skinkbuljong
svartpeppar, cayennepeppar och salt
Fräs detta i en vidbottnad gryta. Blanda i
1 dl vatten
1 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl riven ost eller ostcreme
och låt koka några minuter. Gör en redning genom att ta 1 msk vetemjöl och 3 msk vatten, vispa slätt. Red av och låt puttra i ca. 7 min.
Rostade polkabetor som blandats med färska haricot verts, solroskärnor och bladpersilja.
Polkabetorna är rostade i lite olivolja och honung. En skvätt Balsaminco och lite salt och peppar.
Vitlöksgroddar, rödkålsgroddar och ärtskott.
Vårruset är igång och i morgon bjuder vi på en mustig köttgryta med vårens primörer.
Kör så det ryker! // Carina
Kan du lägga ut receptet på Carbonaran? Den var jättegod! :)
SvaraRaderaOk! Receptet finns nu på bloggen. Tack, kul att du gillade den. // Carina
Radera