måndag 5 mars 2012

Hipp hipp Hurra!

I dag provade vi att ha färska blommor ute på borden i Restaurangen!


Det gick ju bra..

I dag bjöd vi på Italiensk ost och skinksås!

4 port
600 g strimmlad skinka
1 gul lök
1 msk olivolja
15 cm strimlad purjolök
1/2 strimlad röd paprika
1 dl hackade örter (timjan, basilika, oregano)
1 dl ostcreme
1 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 dl mjölk
3 msk skinkbuljong
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
salt och svartpeppar
ev. maizena
Fräs löken, skinkan, paprikan, paprikapulver, peppar och buljongen i oljan. Späd med vatten, grädde, ostcremen och cremefraichen. Låt småkoka 10 min red ev. med maizena, lägg i de hackade färska örterna. Salta.
Vi garnerade kantinerna med chiliflingor, hackad purjolök och basilika.
Serveras med pasta.

Vi serverade en färgrik grönsaksbuffé och så dessa skålar!

Sallad med vitlöksgroddar, Salsasås, Blomkål, romanesco, broccoli, Marinerade Gulbetor, Gula morötter.

Vitlöksbröd

Ett ört och vitlöksbröd står i kylen i natt. Gräddas i morgon bitti för att serveras till kycklingsoppan som serveras i morgon.

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar