torsdag 28 mars 2013

Smått & Gott!

Lite het salsa, rågknäcke, majsbröd och bärpaj!
 
Dagens skörd i ett lugnt och lovledigt kök.
 
Majsbröd
50 g jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
1 msk honung
3 msk olivolja
2 dl grovt mixad majs
1/2 tsk gurkmeja
ca: 1, 2 liter vetemjöl
Blanda ut jästen i det 37 gradiga vattnet. Tillsätt salt, honung, olivolja och mixad majs ( spara lite till strössel). Arbeta ned mjölet, degen ska precis släppa degbunkens kanter. Låt jäsa i 30-45 min. Knåda degen och ta upp den i de (2 stycken) oljade formarna. Strö resterande majs över och låt jäsa i ytterligare 30 min. Grädda i ugn 160 grader i ca.40 min.
 
Salsa
1 liter tärnade tomater
2 finhackade gula lökar
3 msk olivolja
3 st vitlök solo
3 röda chilifrukter
1 grön chilifrukt
4 msk tomatpuré
1liter krossade tomater
1 dl rödvin
1 dl honung
1 dl hackad koriander
Svartpeppar och salt
Hetta upp oljan och fräs löken mjuk. Blanda i tomater, tomatpuré, svartpeppar och låt fräsa med en stund. Späd upp med krossade tomater, rödvin, honung, finhackade chilifrukterna, pressad vitlök och den hackade koriandern. Låt småkoka i ca: 15 min.
Bärpaj
Många pajer blev det.
Blåbär och jordgubbspaj som serveras på tisdag efter soppan.
 
Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar