Glädje på burk!
För mig är det otroligt inspirerande att få göra lite mer, "det lilla extra" när tid och utrymme ges. Med lite äpplen och mangobitar i frysen gjorde de här burkarna.
Mango och äpple chutney!
recept
1 msk olivolja
2 hackade gula lökar
peppar och salt
1 färsk röd chili i grova bitar
2 äpplen i mindre bitar
3 dl mangotärningar
3 msk ättika
1 dl socker eller honung
Fräs löken mjuk i oljan tillsammans med peppar och salt. Blanda i de övriga ingredienserna och låt koka ihop ca: 30 min. Häll upp på burkar.
Grovt rågknäcke
recept
50 g jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
2 msk sirap
1 msk rågkross
1 msk vetekli
1 msk linfrö
9 dl grovt rågmjöl
ca: 3 dl rågsikt
Rör ut jästen i det 37 gradiga vattnet, blanda i de övriga ingredienserna och blanda ihop till en deg.
Låt jäsa i 45 min.
Arbeta degen och kavla ut med både kavel och kruskavel så det blir riktigt tunnt. Lägg på smorda bläck och förskär långa remsor. Låt jäsa i 15 min och grädda 225 grader i någon minut. Skär brödet när det fortfarande är varmt.
Kör så det ryker! // Carina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar