måndag 4 mars 2013

Kockarnas kamp!

Temaveckans start!
Carina Zander startade veckan med att bjuda på ugnstekt färsk fisk, kall dillsås och dillslungad potatis.
Idag fanns köttfärssoppa, nygräddat tomatbröd, korvgryta med ris och tacofisk i serveringsdiskarna. Salladsbordet var fyllt med färgsprakande sallader och våra skålar var fyllda med citronbitar, örthack, tomat och bönsallad, gula morötter i stavar och späda spenatblad.
 
Bordsryttare med roliga bilder och veckans meny.
Trots krigsförklaringen har samarbetet fungerat exemplariskt idag.
Så bra att vi kunde göra lite extra!
 
Salt på tork!
Paprikasalt, citronsalt och örtsalt.
 
Kätchup
Husets ketchup
recept:
1 gul hackad lök
5 msk tomatpuré
salt och peppar
cayennepeppar
fräses i lite olja
5 dl krossade tomater
5 st skalade färska tomater
3 mak ättika
ev. lite vatten
Låt detta koka i ca: 30 min. Mixa med mixerstav.
Smaksättare: curry, vitlök eller basilika.
 
Kör så det ryker! // Carina
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar