söndag 3 mars 2013

Något i Hästväg!

Ingen har väll undgått skandalen med hästkött som cirkulerat på tv, radio och i tidningarna!
 
Som gammal hästtjej är det svårt att inte blanda in personliga åsikter. Dokumentationer om medicinering i hästpass osv. Hästpass som endast har varit obligatoriskt i några år....
 
Yrkesmässigt känner man sig lurad!
 Varje dag läser vi innehållsförteckningar för att våra allergier eller av etniska själ inte ska bli sjuka. Vi har glutenintoleranta som vi tar hänsyn till vid bakning med vetemjöl osv. Vi arbetar proffisionellt med dessa saker.
 
 
Många tycker hästkött är en delikatess, helt ok! Men visst vore det bra att veta vad man äter.
Vi lever i 2013, ett informationsrikt århundrande!
 
Jag pratade med våra säljare på Findus och Dafgård för att kolla om vi på Fågelviksgymnasiet fått in några produkter med hästkött.....
 
Vi lagar det mesta från grunden, köper köttfärsen från Scan och gör våra egna färsrätter som köttbullar och pannbiffar.
 Buljongerna köper vi för det mesta färdiga och vad jag vet så är det inga analyser gjorda på dessa än. Allt eftersom prover tagas, kommer mera att uppdagas.
Men..
 Allting för något gott med sig!
Mer fokus på vad vi serverar och hur mycket det får kosta.
 
Kör så det ryker! // Carina
 


 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar