Vi springer hit, vi springer dit, vi springer runt en liten bit!
Medans vi gör det så diskar sig ugnen och grytan själva. Underlättar en hel del att ha bra utrustning i köket.
Idag serverade vi Spenatsoppa med ägghalva och nybakat tomatbröd. Pastasallad med skinka och örtsås.
Sås Verte
Recept 6 port:
3 dl creme fraiche
1 dl majonäs
2 msk saft och skal citron
1/2 dl hackad timjan, gräslök, persilja
1/2 dl mixad spenat (färsk eller fryst)
Salt och peppar
ev. lite honung
Tomatbröd
Grunden är ett basrecept som smaksätts efter önskemål. Här med chilisås och mixad soltorkad tomat.
Grundrecept till 8 gastronombläck:
20 pkt jäst
10 liter vatten
2 dl salt
2-3 flaskor sirap
3 dl olja (raps eller oliv)
ca: 15 kg mjöl
Gula ärtor!
Recept:
2 dl kokta gula ärtor i gurkmeja
Blandas med:
2 msk olja
1 msk vit balsamvinäger
1/2 liten gul lök i strimlor
1/2 liten röd lök i strimlor
en knippe timjan
salt och peppar
Mixa timjan med olja och vinäger, blanda löken och ärtorna i vinegretten. Krydda.
Kör så det ryker! // Carina
3 dl creme fraiche
1 dl majonäs
2 msk saft och skal citron
1/2 dl hackad timjan, gräslök, persilja
1/2 dl mixad spenat (färsk eller fryst)
Salt och peppar
ev. lite honung
Tomatbröd
Grunden är ett basrecept som smaksätts efter önskemål. Här med chilisås och mixad soltorkad tomat.
Grundrecept till 8 gastronombläck:
20 pkt jäst
10 liter vatten
2 dl salt
2-3 flaskor sirap
3 dl olja (raps eller oliv)
ca: 15 kg mjöl
Gula ärtor!
Recept:
2 dl kokta gula ärtor i gurkmeja
Blandas med:
2 msk olja
1 msk vit balsamvinäger
1/2 liten gul lök i strimlor
1/2 liten röd lök i strimlor
en knippe timjan
salt och peppar
Mixa timjan med olja och vinäger, blanda löken och ärtorna i vinegretten. Krydda.
Kör så det ryker! // Carina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar