tisdag 28 augusti 2012

Skum...T!

Vi springer hit, vi springer dit, vi springer runt en liten bit!
 
Medans vi gör det så diskar sig ugnen och grytan själva. Underlättar en hel del att ha bra utrustning i köket.
Idag serverade vi Spenatsoppa med ägghalva och nybakat tomatbröd. Pastasallad med skinka och örtsås.
 
Sås Verte
Recept 6 port:
3 dl creme fraiche
1 dl majonäs
2 msk saft och skal citron
1/2 dl hackad timjan, gräslök, persilja
1/2 dl mixad spenat (färsk eller fryst)
Salt och peppar
ev. lite honung

Tomatbröd


Grunden är ett basrecept som smaksätts efter önskemål. Här med chilisås och mixad soltorkad tomat.
Grundrecept till 8 gastronombläck:
20 pkt jäst
10 liter vatten
2 dl salt
2-3 flaskor sirap
3 dl olja (raps eller oliv)
ca: 15 kg mjöl

Gula ärtor!

Recept:
2 dl kokta gula ärtor i gurkmeja
Blandas med:
2 msk olja
1 msk vit balsamvinäger
1/2 liten gul lök i strimlor
1/2 liten röd lök i strimlor
en knippe timjan
salt och peppar

Mixa timjan med olja och vinäger, blanda löken och ärtorna i vinegretten. Krydda.

Kör så det ryker! // Carina
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar