tisdag 14 augusti 2012

Kärt barn har många namn!

Två bagare och en smet!

Inför skolstarten i köket beställs det och planeras för att terminsstarten ska bli så god som möjligt. På måndag har vi alla våra hungriga gäster på skolan i skolmatsrestaurangen. Det ser vi fram emot. På måndag bjuder vi på en stor salladsbuffé där eleverna gör sin egen pastasallad efter tycke och smak. Skinka, kyckling eller tonfisk det är upp till gästen. Vi bjuder på en smaskig kaka för att fira denna dag lite extra.

Kärleksmums på gång!
eller Snoddas, moccarutor, chokladrutor eller kokosrutor, dessa kakor har många namn.

recept: till 14 gastronombläck

90 ägg
12 liter socker
6 kg smör
6 liter mjölk
11/2 dl salt
4 dl vanilinsocker
4 dl bakpulver
12 dl kakao
17.5 liter mjöl

Smörj formarna och ta ströbröd på kanterna om så önskas. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och häll i mjölken med det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och häll detta i äggblandningen. Häll 3 liter i varje bläck och grädda på 175 grader ca: 20 min.

Glasyr: till en kaka
50 g smör
3½ dl florsocker
½ dl starkt kaffe
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret och blanda i de övriga ingredienserna.

Till garnering:
Kokosflingor
Hoppas de kommer att smaka!
Kör så det ryker! // Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar