måndag 13 augusti 2012

Bake-Off!

En ny termin är på G!

I köket är planer inför skolstarten redan igång. På fredag kommer våra nya gäster till Skolmatsrestaurangen. 140 ettor som ensamma får göra sig hemmastadda på skolan.  Vi kommer då att bjuda på Ljummen potatissallad med marinerad kyckling, till detta serveras ett härligt salladsbord och nybakat bröd. Dagen till ära serveras Jordgubbstårta som efterrätt.

Brödet är utbakat och jäst. Bullarna står i frysen och väntar på take-off. Just nu har jag inga medarbetare i köket och jag har nog inspirerats av lärarnas kick-off på skolan idag.

Recept:
50 g jäst
1 msk olja
5 dl vatten
2 tsk salt
0,5 dl fibrex
ca 8 dl vetemjöl
Blandas på traditionellt sätt och låt jäsa. Rulla ut degen till bullar, innan du lägger bullen på den bakplåtsklädda formen doppa bullarna på översidan i vatten och sedan i vetekli. Låt jäsa! Baka i ugn 225 grader eller frys in dem och baka av allt eftersom. 

Kör så det ryker! // Carina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar