onsdag 14 augusti 2013

Baktankar!

Äppelkaka!
Recept:
3 ägg
3,5 dl socker
100 g Smält smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
Garnering:
Äppleklyftor, kanel och pärlsocker
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda i mjölken. Blanda i en separat skål bakpulver och vetemjöl. Blanda i växelvis smörblandningenoch mjölblandningen och häll upp smeten i en smörjd och bröad form. Blanda äppleklyftorna med kanel och ev. socker, strö pärlsocker överst och grädda i ugn 175 grader i ca. 30 min
 Väldigt god!
 Serveras som den är eler tillsammans med en klickvaniljvisp.
 
Foccacia!
Smaksatt med basilika och persilja.
 
Rågknäcke!
 
 Husets knäckebröd tillsammans med våra smaksatta salter.
 
I morgon gör vi fint på borden i serveringen och rullar köttbullar. På fredag är det äntligen dags att få öppna upp för våra nya elever, då kommer årskurs ett.
Eleverna i ettan får en egen dag för att hitta till sina salar och bekanta sig med skolan.
 
Kör så det ryker! // Carina
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar