tisdag 29 maj 2012

Vi gjorde det!

Klockan 7 var de första plåtarna klara!


Det blev ca: 800 bullar
Vi ville överaska våra elever med nybakade bullar idag. Doften av kanel spred sig i hela skolan och kanske lite längre för så mycket reperatörer och fixare på besök har vi inte haft i köket förut.

Recept:
2250 g smör
15 liter mjölk
30 pkt jäst
1 dl salt
15 dl socker
ca: 20 kg vetemjöl

Vi blandade degen på traditionellt sätt igår och kavlade ut den på våran stora bänk. En smör, socker och kanel blandning bredes på, vi rullade i långa längder och skar i bitar. På bakplåtsklädda bläck rullades bullarna in i våra kylar för att långsamt jäsa över natten.

På morgonen penslades bullarna med uppvispat ägg och pärlsocker, gräddades i 225 grader i 10 min.

Bullfesten kunde börja!


I dag serverades Biff Stroganoff / Kebabgryta till detta serverades ris/potatis, ett färgrikt salladsbord och några skålar med creme fraiche, soltorkad tomatröra, fetaost och ruccolasallad.

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar