tisdag 26 november 2013

Studiedag!

Husets egna!

En perfekt dag att rulla köttbullar till alla våra Gäster. Köttbullar är nog allas favorit och att få bjuda på våra egna bullar är något speciellt. På torsdag är det dags då de serveras med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och kokt potatis.

recept:
100 kg blandfärs 
20 kg ströbröd
90 ägg
10 kg hackad lök
10 kg rå mixad potatis
5 dl köttbuljongpulver
8 dl salt
1 dl vit/svartpeppar
10 liter vatten
Blötlägg ströbrödet i vatten, ägg, den mixade potatisen och kryddor i 10 minuter. Blanda i färsen och forma till bullar.

På torsdag tar vi fram de ostekta köttbullarna från frysen och steker dem allt eftersom våra Gäster droppar in. 

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar