torsdag 7 november 2013

Lätt att rimma!

Vi tycker detta funkar utmärkt!
Blandar 40 liter vatten och 4 liter salt i 200 liters grytan. Här i får den tinade sejfilén (80kg) ligga i 8 min. Sedan är det bara att hälla av rimlagen (duscha av fiskfiléerna lätt) och börja plocka upp på bleck och använda till det som är tänkt.
Fiskköttet blir fastare och "frysvattnet" försvinner. Samtidigt blir saltningen jämn och tillagningstiden kortare.
Vi droppade över citron, hackade purjolök, gul lök. Mixade örter (basilika, dill, persilja, timjan)vitlök, ostcreme, peppar och creme fraiche blandades och breddes över. Riven ost på toppen innan gräddning i ugn 200 grader i ca 10 min.

Kokt potatis och massor av härligt färgsprakande, välsmakande sallader i salladsbordet.

 Studieresa!
 Vi åker fredag och kommer hem måndag. Fyra dagar i Barcelona som är fyllda med studiebesök, guidade turer, matlagningskurs och restaurangbesök.

Adiós!

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar