onsdag 13 november 2013

Vad härligt det är med en önskevecka!

Det var en spontan kommentar från en av våra Gäster!
I dag rullade vi ut de nyinköpta röda mattorna för att välkomna våra elever extra mycket. Flaggor på bordet och kandelabrar i serveringarna. Gästerna fick gärna känna sig som kungar...
Vi nattstekte 80 kg kotlettrad på låg temperatur och skivade upp och glazade vid grillningen. Idag serverade vi BBQ-grillad kotlett som serverades med beá-creme och rotfruktsgratäng. Det fanns även råstekt potatis. Salladsbordet var fyllt med alla grönsakers läckerheter och skålarna med tillbehören var många.

I solen fick vi stå!
Fantastiska förmåner vi har som kan få stå ute i detta vackra väder och grilla. Idag fick vi en extra bra grillmästare under lunchen som hjälpte till, Områdeschef Niclas Elwing Saxius. Bra jobbat!
Gjorde en pesto!

Massor av persilja, basilika, citron, rostad vitlök, olivolja och solrosfrön mixade ihop allt och smaksatte med salt och peppar. Supergod!

Denna bea-creme är väldigt populär!
Recept:
2 dl rapsolja
1 liter finhackad lök
persiljestjälkar
dragonstjälkar
2 msk gurkmeja
3 dl torkad dragon (eller färsk)
peppar och salt
fräses i hop i en gryta utan att brännas
häll på 5 dl vitvinsvinäger
0,5 dl socker
cayennepeppar
låt koka ihop och mixa med mixerstav till en slät massa. Kyl!

Blanda 12 liter creme fraiche och 4 liter majonäs med blandningen. Finhacka bladpersilja ca: 7 dl och dragon 400 g. Låt detta stå i kyl över natt. Vill du ha den tjockare så det går att skeda upp, ta i gelantin.
Gott till grillat!

Elevernas önskevecka fortsätter och i morgon serverar vi pannkakor med husets jordgubbssylt.
Välkomna!

Kör så det ryker! // Carina

1 kommentar: