onsdag 20 november 2013

White Guide Junior!

White Guide Junior korar Sveriges bästa skolrestaurang!

 
 

White Guide Junior – ett samarbete mellan White Guide och den nya tidningen – Magasin Måltid. Syftet är att höja intresset för den offentliga gastronomin, att lyfta fram behovet av god och näringsriktig skolmat till våra barn.

White Guide Junior premierar HELHETEN: service, måltidsmiljö, pedagogiskt samarbete, god smak, utbud, näring och personligt engagemang.
Priset delas ut i sex olika kategorier: Årets Skolrestaurang, Årets Skolkock, Årets Kostchef, Årets Skolmatskommun, Årets Gastronomiska Rektor och Svinnpriset 2014.
 
Vi på Fågelviksgymnasiet har haft besök av Per Berkvist. Tyvärr var vi i Barcelona och missade hans besök. Målet med utmärkelse i White Gudie Junior är att:
 
– Många tror att skolmaten fått tillräckligt mycket uppmärksamhet och uppskattning nu, men det är inte riktigt sant. Det finns mycket kvar att göra i fråga om ambitioner, kunskap och attityd, säger initiativtagaren Pär Bergkvist.
 
– Det finns många där ute som gör ett fantastiskt jobb, men som aldrig får nån uppmärksamhet. Nu är det deras tur! avslutar Pär Bergkvist.
VD för White Guide, Mikael Mölstad förklarar satsningen så här:
- För oss är White Guide Junior både nytänkande och relevant. Skolmaten berör så många, både barn och vuxna så det känns helt rätt att vi börjar se på skolrestaurangen på samma sätt som finkrogen.
 
Vi hoppas på ytterligare besök i våran trevliga skolmatsrestaurang. Att få vara med är utvecklande för oss i vårat arbete, se nya möjligheter, bli inspirerad av andra och inspirera andra till att leverera härlig matglädje.
 
Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar