fredag 31 maj 2013

För resten!

Husets Pytt i Panna!
 
Är sedan länge gjord och inköpt för just denna maträtt. Inga rester som blandas i, utan allt är lagat från början.
Bryner lök och färs som kryddas med lite buljong. Med lite tomatpuré, örter, salt och peppar får det fortsätta fräsa i rödvin och lite vatten. Rökt skinka och korv fräses med för att sedan blandas med den tärnade potatisen som steks i ugnen på bleck. Supergod!
 
Till detta önskas ofta stekt ägg!
Vi brukar blanda en äggcremé,
4 port
4 kokta ägg
1 msk majonäs
1 msk creme fraiche
salt och peppar
Mixas eller hackas ihop.
Gott!
 
Ett härlig smakrik och färgrik grönsaksbuffé serverades även idag. Även lite skålar brevid.
Tomatsallad!
Recept:
Små tomater i olika färger
hackad rödlök
hackad dragon
balsamincovinäger
olivolja
finhackad rostad vitlök
citronsaft
lite honung
salt och peppar
 
Bröd till måndag!
Brödet blandas och jäses, bakas ut för att sedan frysas. Bakas av på måndag morgon.
 
Kör så det ryker! // Carina
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar