söndag 15 mars 2015

En lite grönare skönare vecka!

En liten hälso hälsning till våra gäster!
Ett roligt tema med ekologisk frukt i serveringarna varje dag. Mera nyttiga fibrer, både varma och kalla färgrika grönsaker har serverats till den näringsriktiga maten.

Meny
Måndag: Studiedag
Tisdag: Husets rispytt serveras med örtcremé och nybakat rågbröd
Onsdag: Pasta Bolognese serveras med rostad blomkål
Torsdag: Torsk med citron & dragonsmak serveras med dillslungad potatis
Fredag: Falafel serveras med hummus, gräddfil, het chilicremé samt husets tunnbröd

 En helt vanlig meny men här är en meny med extra kraft i form av fullkornsris, extra rotfrukter, fler ekologiska inköp, fiberrikt nybakat bröd, mat lagat med omtanke och många flera gröna möjligheter.

Massor av frukt!
Ekologisk
Grönsaker i stora lass!
Mycket rotfrukter och kål och nu börjar det även komma in lite av vårens primörer.

Vi var inne på Skolmatsakademins hemsida!

Där finns det massor av material, tips och idéer till temaveckor samt en massa annat skojigt.

Bordsryttare!
Tallriksmodellen ger en vink till oss hur en hälsosammare tallrik ska se ut.

För att orka mera, äta rätt.

För att uppvinna mål, äta rätt.

Våga prova, experimentera och se hur kroppen svarar med att välja mera frukt och grönsaker.

Nya bordsryttare varje dag med ny rolig information hur man mår hälsosamt bättre.

Ge kroppen en chans att leva livet med rätt mat!

Kör så det ryker! // Carina







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar