söndag 8 mars 2015

International School Meals Day!

Torsdagen den 5 mars!

Firas för tredje året i rad internationella skolmatsdagen världen över. Dagen är ett initiativ från myndigheter och organisationer i Storbritannien och USA. 
Dagen är ett sätt att belysa vikten av god och näringsriktig mat för barn och unga både i och utanför skola samt betona sambandet mellan hälsosam mat, utbildning och bättre inlärning. Man vill också sprida goda exempel länder emellan. 

Vi serverade denna dag en härlig Tacobuffé.


Vi hade även en temadag "det vilda köket"

På Biblioteket på skolan finns en utställning av tidigare Fågelvikselev.
Kristin Lidström som blivit årets kulturstipendiat i Tibro kommun hyllas gemensamt av Biblioteket och Fågelviksgymnasiet genom utställning och boksläpp. 

Vi uppmärksammade tidigare illustrationer som Kristin gjort för kokboken - Det vilda köket.

Så ekologiskt det kan bli!
"Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till , men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan upptäckt."
ur Det vilda köket!

Vi bjöd på smakprover!
Torkade lingon, majrova, skogschampinjon, libbsticka, svartrot, harsyra, ramslök, torkade lingon, gurkmeja, klöver, musseron, malört, små salladsblad.


Med detta tema fick vi nya lärdomar och chansen till att testa nya smaker för våra gäster och i köket.
Jättespännande och gott!

Kör så det ryker! // Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar