söndag 16 mars 2014

Vildsvin på Menyn!

Helgrillat vildsvin på skolgården!

Ett vilt tema som var väldigt uppskattat. Många som fick provsmaka på vildsvin för första gången i sitt liv och tyckte om det.


Som har som affärsidé att erbjuda bra lokalproducerad mat, i miljöer och med intryck som ger krydda på måltiden.
Vi har tidigare köpt in älg och vildsvinsfärs av Naturbordet och gjort biffar. Denna gången gjorde den fantastiske Lars Klint ett gästspel tillsammans med sin kollega Tommy Högberg och grillade helt vildsvin. Klockan fyra stod killarna på skolgården och eldarna klara för grillning. Nu kunde eleverna gå ut och titta på när Lars kryddade och sprutade in saltlösning i köttet under tiden som grisen vändes över grillarna.

Det luktade fantastiskt gott runt om hela skolan.

Inne luktade det gott från nybakat bröd!
Här är några utav alla grisar som serverades i brödkorgarna. 

Blommor klara för borden!
Fina mini-Gerbera

Bordsryttare!
På borden levande ljus, blommor och en bordsryttare med dagens meny.

Levande Musik!
Elever som spelade och sjöng under lunchen.

Med fint dukade lady och lufsen bord och tända kandelabrar på serveringsdiskarna var stämningen på topp!
Vi serverade provsmakning av det hela vildsvinet samt en tacokryddad viltsvinsfärs som serverades med tunnbröd och massor av tacoinspirerade grönsaker, salsa, dressingar och riven ost.

Lokal Tv, Radio Skaraborg och Skaraborgs läns allehanda fanns på plats!


Vi ville med denna temadag bjuda på en smak och en ny upplevelse utöver det vanliga, bryta vardagen och visa vad man med skolmat kan göra. Närproducerade råvaror av högsta kvalité gör succé.

Vi tackar Naturbordet för att de vill komma till oss!
Vi hade grymt kul tillsammans!

TACK!

Kör så det ryker! // Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar