torsdag 30 januari 2014

Våga prova!

Prova att vara vegetarian i en vecka!

Vi har satsat på mera bra vegetariskt denna termin. Mycket rotfrukter, linser, bönor och med det mera schyssta rena produkter. Jättegott att även komplettera sin "vanliga" tallrik och smaka på det vegetariska.

Populära ostgratinerade palsternackor!
recept:
2 skalade och skivade (3mm) palsternackor
 1ägg
1/2 citron
Vispa upp ägget och blanda med saften och det rivna skalet på en halv citron. Vänd de skivade palsternackorna i blandningen.

2 dl riven ost
2 dl ströbröd
salt och peppar

Blandas ihop och palsternackorna vänds i blandningen. Lägg de ostpanerade palsternackorna på en oljad form (tryck på det sista av paneringen) och stek i ugn 175 grader i ca 15 min eller tills de är mjuka och fått en fin färg.


Populära Kidneyspett!

recept 4 port
400 g kidneybönor (burk eller egen kokta)
2 dl majs
1 rå potatis
1 stor vitlöksklyfta
finhackad röd chili (efter behag)
3 msk potatismjöl
1/2 dl hackad gräslök
1 msk tomatpuré
3 msk röda linser
salt och peppar

Kidneybönorna och majsen rivs i råkostmaskinen. blandas med gräslöken, pressade vitlöken, mixade potatisen, potatismjölet, tomatpurén, chili och de röda okokta linserna.

Forma till avlånga järpar och lägg de på oljade bleck, sätt i ett spett (bra att blötlägga innan för att spetten inte ska bränna i ugnen)
stek i ugnen 225 grader i 15 min.
Glaze
1 tsk tomatpure
1 msk olivolja
1 tsk senap
några droppar hickory (rökessens)
1 tsk citron
1 tsk honung
lite timjan
salt och peppar

Penslas på innan servering!

Kör så det ryker! // Carina






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar