söndag 19 januari 2014

Juryarbete!

Nu är det dags!


ARLA GULDKO - MATBRANSCHENS OSCAR

Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma särskilda insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete. Vinnarna koras vid den stora finalen den 7 april 2014.
Tävlingen har fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola och Bästa Matglädjebutik.


Nu startar en spännande resa med att få vara delaktig i Arla guldko-jury och att kora årets Bästa Matglädjeskola för 2014. De 10 semifinalister är redan uttagna och jag fick i uppdrag att i detta läge besöka en skola i Göteborg och en i Mölndal.

Oscarfredrikskolan
Göteborg

Restaurangen "Bamba Bambino" som är skolans hjärta. Här jobbar 6 glada och busiga tjejer med det bästa dom vet. Dom vill anta nya utmaningar och satsar på att förbättra sina kunskaper i deras matlagning hela tiden. De har gästen i focus och värmen i deras servering är äkta. Köket är litet och toppmodernt, här lagar de 1000 portioner varje dag med glädje.
Skolans Bamba Brudar!
Gina Åvall, Eva Widne, Orfita Simonsson, Tuy-Vi Huynh, Nsreen Gresh och Annika Rasmusson.

Eklandaskolan
Mölndal
Skolan som har två olika serverings och tillagningssätt. Ett tillagningskök med matvisten och ett mottagningskök där grönsaker och tillbehör tillagas. Här gör alla 5 anställda ett fantastiskt arbete med att lyfta matglädjen hos sina gäster på olika sätt.  Här finns ett stort engagemang och köket kokar av fantastisk mat, nytänk, lyhördhet, glädje och intresse. 

En av skolans kockar!
Ulrika Andersson

Jag tackar dessa skolrestauranger för deras vänliga mottagande och deras goda mat. Båda skolorna gör ett fantastiskt arbete varje dag med att ge deras gäster bästa service och servera näringsriktig och god mat.

Lycka till!

Kör så det ryker! // Carina
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar