söndag 9 november 2014

Pauls Kök!

Två dagar på Fotografiska i Stockholm!

Paul Svensson är en förebild för många i Skolköken, så även för oss på Fågelviksgymnasiet. Dels för att vi träffat honom under många sammanhang, som Arla Guldko där han var jurymedlem. Han var också en av kockarna i TV-serien Matakuten, programmet som lyfte fram skolmaten och gav exempel på ..hur man gör den bättre. Paul är en Ödmjuk och en alltid lika glad kille som har tid och värme för var och en av oss i skolvärlden. 
I köket är han med!
På hyllan mitt i köket.
Paul har:
En grönare matfilosofi som går ut på att bygga rätten utifrån grönsaken. För att Vi bör äta mer grönsaker av många anledningar , men främst för att mat blir mer aptitligt med större del vegetabiliskt. 


Vi tog kontakt med Paul, frågade om vi fick komma och vara hos honom två dagar på höstlovet. Han svarade - Ja! 
Förväntningarna och lyckan med det svaret var enorm.
Fotografiska!
En solros till kökschefen Björn.

Urläcker arbetsplats!
Anna som var i Kallis!

Jag i varmköket.

Underbar inredning i restaurangen!
Restaurangen, som öppnades i början av oktober i år, är designad av Space Copenhagen som tidigare bland annat har ritat kafeet i konstmuseet Louisiana. Lokalen har bland annat ett öppet kök mitt i restaurangen, där allt tillagning sker. 

Med en fantastisk utsikt!


                                                                     Lite smakprov!
Sten med finskivad torsk och pressgurka till smakpaletten - Tapas med många andra svenska smaker.

Saltdegsinbakad rödbeta som sedan skalades och skivades och serverades tillsammans med en fårost.

Färsk pastadeg, så lång!

Micke!
Jag får tacka Micke som instruerade på ett väldigt bra sätt, han satte mig i arbete dessa två dagar. Vi som är vana vid stora mängder och maskiner som hackar river och mal fick prova på finliret i fin restaurang. Supersnäll kille och proffisionell i sitt arbetssätt.

Ellen!
Otroligt snabb och kvicktänkt i kallskänken. Snabb som en vessla mellan arbetsbänk och ugn. Anna och Ellen trivdes och fixade allt till kvällens svenska Tapas-smakpalett. Två dagar med brysselkål, potatis, äppelpizza och mycket annat smått och gott.
Tummen upp,
Tack Ellen!

Två fantastiska och oförglömliga dagar med Pauls team. En restaurang som lyfter fram trädgårdsbordet med massor av svenska ekologiska delikatesser.

Paul Svensson
– Jag tror att vi i framtiden måste se växter som en mer självklar del av kosten och att animalier inte är huvuddelen. Det här är vårt sätt att sätta fokus på det. Vi lagar ju i första hand maten på det här sättet för att den är godast att äta så. Men vi får dessutom en hållbar gastronomi på köpet. Vi vill vara helt ekologiska, men det är omöjligt i dagsläget. Men vår målsättning och strävan är att som stor restaurang visa att det finns efterfrågan, för att få underlaget att öka. Nu har vi ungefär 80 procent ekologiska och 95 procent svenska produkter.
Tack Paul, för att vi fick komma till din fina restaurang. 

Stockholm!
i Mitt hjärta!

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar