lördag 25 oktober 2014

Mat från Bygden!

Temaveckan "Mat från Bygden" Skaraborg!

En vecka fylld med godsaker på menyn som korv, gös, viltfärs, grönsaker och fläskkött från lokala leverantörer.

Vi har träffat Linda Hermansson från Lilla Spännefalla i Tibro som levererade bondens goda Bratwurst och en prisbelönad lammkorv smaksatt med färsk chili.

Ägaren till Klangehamns fisk stod på lastbryggan med fin fin Gös som hans fiskare fångat strax utanför Askersund.

Ladugårdskarlen på Lindells levererade färskt tärnat fläskkött från grisar han annars utom denna dag var skötare åt. 

Naturbordets båda eldsjälar som alltid skojfriskt känner sig hemma i vårt kök.

Grönsakshuset som är en av våra bästa leverantörer tre gånger i veckan året om levererade prima frukt & grönt som vanligt.

Bara att få ett möte med dessa fantastiska leverantörer denna vecka är unikt. De levererar något som de brinner och gör sitt bästa för och är intresserade även på resultatet ut till Gäst.

Våran meny denna vecka!
Måndag: Korvbuffe från Lilla Spännefalla serveras med husets potatismos, Günters (bonden) vitkålssallad samt husets starka senap och ketchup
Tisdag: Mustig köttgryta med kött från Lindells i Tidaholm serveras med rostad potatis och matkorn
Onsdag: Smörstekt VätterGös från Klangehamns fisk i Karlsborg serveras med baconkross och parmesancreme samt dillslungad potatis
Torsdag: Viltfärsbiff med färs från Naturbordet serveras med gräddig svampsås, kokt potatis och rårörda lingon
Fredag: Morot och pumpasoppa från Skövde Grönsakshus "grönsaker från bygden" serveras med nybakat rågbröd.

Lite bilder från veckan!
Bordsryttare till borden och serveringarna, en ny varje dag.

Prima korv från Lilla Spännefalla

Gös från Karlsborg

Nya passande tillbehör till varje speciella rätt varje dag

Skogschampinjon

Viltfärs, älg, vildsvin och nöt.
Nybakat rågbröd

Fredagens ljuspunkt.

Tack för en otroligt rolig vecka!

Kör så det ryker! // Carina




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar