tisdag 10 juni 2014

Sommarlax!

Det känns helt otroligt att få servera färsk lax ifrån Smögen!

Fisken som levererades på morgonen putsades och med en lag av citron, morötter, lagerblad, salt, peppar och lök i ugnen fick den sig en innertemperatur på 52 grader.
Fina fisken!
Faten garnerades med paprikablommor och morötter.

Skaldjurssås!
Sås med egen crab-fish!

Recept 10 pers
1 fiskfilé av sej eller torsk
 1 krm paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 krm tomatpure
1 krm citronjuice
1 krm fiskbuljongpulver
salt och peppar
lägg kryddor, citron och tomatpure på fiskfilén baka av detta i ugn på 180 grader i ca 8 min. Kyl!

4 dl räkor

sås
blanda:
5 dl creme fraiche
3 dl majonäs
2 dl gräddfil
1 msk chilisås
1 dl finhackad dill
salt och peppar

Hacka (mixa) fiskfilen och hälften av räkorna och blanda detta i majonäsblandningen. Blanda i resten av räkorna och krydda med mera citronsaft, cayennepeppar, salt och peppar.

Kör så det ryker! // Carina




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar