onsdag 4 juni 2014

Örtkryddad färskost!


Underbart gott och lätt att göra själv!


Recept

1l filmjölk
3 dl gräddfil
5 msk finhackad dragon
1 krm citroncest  + 1 krm pressad citronsaft
3 msk finhackad bladpersilja
1 rostad vitlök solo (liten)
1 rostad gul lök
lite röd finhackad chili
salt och peppar
(ev lite honung)

Värm upp filmjölken och gräddfilen i en gryta till 45-50 grader under omrörning. Lägg en kökshanduk i ett durkslag med en behållare under durkslaget. Häll i den varma mjölkblandningen och låt stå i kyl minst tre timmar.
Rosta lök och mixa den. Blanda ihop med örtblandningen och de övriga ingredienserna och servera till det nybakade brödet. 

Kör så det ryker! // Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar