måndag 11 juni 2012

Sommarsalladsbuffé!

Gör din egen sallad!


Grönsaksbuffén var idag större och längre än någonsin. Hela disken var fylld dels med pasta tricolore, rökt strimlad skinka, kycklingfile i skivor och så alla klara och krämiga dressingar.

Meloner, vindruvor och jordgubbar var en av blandningarna som var populära. Här fanns rädisor, ärtskott, ärtskidor, oliver. Längre bort fanns fetaost, ädelost och riven ost i skålar. Allra längs bort rivna morötter, coleslaw, grönsallad, majs.
Krämig currysås och vitlöksyoghurt som dressing.

Paprikaolja, mangovinegrette och örtolja.

Matkornssallad
serverades i skålar.
Recept:
5 dl kokt matkorn
1 finhackad rödlök
15 cm hackad purjolök
citronskal och saft från 1/2 citron
2 dl finhackad soltorkad tomat i olja
1/2 dl olivolja
1 msk hackad färsk basilika
salt och peppar

I dag serverades även ett nybakat bröd på rågkross och matkorn.

Recept:
10 pkt jäst
5 l vatten
2 dl rapsolja
1 dl salt
1 flaska sirap
1 pkt rågkross (500g)
4 dl rostade solrosfrön
4 dl kokt matkorn
1/2 dl brödkryddor
4 dl rågflingor
6 kg rågsikt
ca: 2 kg vetemjöl

Blandas ihop på traditionellt sätt och plattas ut i 5 smorda långpannor. Som strössel på detta brödet är det müssli. Supersaftigt och ett smakrikt bröd.

Kör så det ryker! // Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar