tisdag 19 juni 2012

Grönt är sommarskönt!

Planering av höstens matsedel är klar!

Många goda rätter att se fram emot här kommer några smakprov:
 Salsafisk, Örtbakad fisk, Stekt färsk fisk
Boeuf Bourguignon, Strimmlad biff i gräddig sås,
 Rostade rotfrukter som serveras med senapscreme,
Cowboysoppa, Thaisoppa
Pepparkryddad kotlettrad
Melker Anderssons recept på fylld falukorv
Pastasåser som kan göras efter gästens egen smak

och mycket, mycket mera.......

Eleverna på skolan har lov, i köket är det lite fix med en midsommarbuffé, städ och beställningar inför hösten.

Örtbakad lax!

På buffén som skickas ut i morgon kommer denna gröna sköna lax att finnas.

Recept:
lax hel eller i bitar
stänk över citron och strö salt på ovansidan.
Mixa lite olivolja, vitlök, basilika, dill, timjan och smaksätt med lite peppar.
Grädda i ugn på 120 grader i ca. 20 min eller tills inner temp. är ca. 52-55 grader.

Kyl och servera kall med ex. en härligt röd paprikasås och färska potatisar.

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar