Oj, oj, oj vad bullar vi har bakat!
På 11 liter mjölk blev det närmare 900 bullar.
I köket gissades hur många bullar skulle det bli kvar efter serveringen?
0 och endast lite pärlsocker kvar.
Uppskattade bakverk!
Uppskattade bakverk!
Idag serverade vi pocherad torsk med örtsås och baconkross.
Serverades med matkornotto!
Recept:
4 port
4 dl matkorn
1 msk smör
1 hackad scharlottenlök
1 dl fintärnad morot
1 msk svampbuljong
salt o peppar
5 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl färskriven parmesan
Smält smöret, fräs lök och morot med buljongen, kryddorna och riset. Späd med vätskan i omgångar och rör. När riset fått en lagom konsistens blanda ned parmesan.
Supergott!
En krämig, crema di Balsaminco!
Fantastiskt gott till fisken.
Recept:
1 tsk rapsolja
1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
4 dl balsamvinäger
Koka upp och reducera till lagom konsistens. Testa med en droppe i ett glas kallt vatten, (kultestet)
Den ska vara krämig och tjock!
Kör så det ryker! // Carina
Serverades med matkornotto!
Recept:
4 port
4 dl matkorn
1 msk smör
1 hackad scharlottenlök
1 dl fintärnad morot
1 msk svampbuljong
salt o peppar
5 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl färskriven parmesan
Smält smöret, fräs lök och morot med buljongen, kryddorna och riset. Späd med vätskan i omgångar och rör. När riset fått en lagom konsistens blanda ned parmesan.
Supergott!
En krämig, crema di Balsaminco!
Fantastiskt gott till fisken.
Recept:
1 tsk rapsolja
1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
4 dl balsamvinäger
Koka upp och reducera till lagom konsistens. Testa med en droppe i ett glas kallt vatten, (kultestet)
Den ska vara krämig och tjock!
Kör så det ryker! // Carina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar