fredag 7 juni 2013

Slutklämmen!

En vecka kvar av terminen!
 
Vi är laddade för studentlunchen på fredag men även för de 1:or och 2:or som går på ett lång och härligt sommarlov.
Äppelbröd!
Recept:
50 g jäst
5 dl mjölk
125 g smör
0.5 dl socker
1 tsk salt
1 ägg
ca: 1.2 liter mjöl
Lös upp jästen i det 37 gradiga smör och mjölk blandningen. Blanda ner socker, ägg, salt och mjölet. Blanda tills degen släpper degbunkens kanter. ca: 5-8 min. Låt jäsa i 45 min.
Gör under tiden fyllningen:
2 äpple i skivor
0,5 dl äpplemos
1 msk sirap
1 msk kanel
25 g smör
1 tsk citron
Smält smöret i en gryta och blanda i socker, kanel, äpplemos, citron och sirap. Blanda i de skivade äpplena och låt puttra några minuter.
Arbeta degen och kavla ut i en tunn ruta. Lägg äppelblandningen på och rulla ihop. Klipp med en sax och vik upp degflikarna. Låt jäsa ytterligare i 30 min. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ugn 225 grader i ca: 15 min.
Kör så det ryker! // Carina
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar