torsdag 26 januari 2012

Feed - Back!

Ett resultat som värmer i hjärtat!

Får dagligen positivt beröm för maten som vi serverar, vilket är fantastiskt. En otrolig respons som ger energi till att skapa mera matglädje i våran skolmatsrestaurang på Fågelvik.
Det finns hela tiden saker att utveckla och förbättra. Vi strävar ju efter att få helheten i matstunden så att den kan lyfta dagen.

Ett gäng skolungdomar har gjort en studie på hur man upplever restaurangbesöken på Fågelvik. Höga ljud, slammer ifrån disken, skrap från stolar m.m. Med kollaget som jag fick fanns även en åtgärdsplan. Utifrån detta kommer vi att arbeta för att få en bättre miljö i våran skolrestaurang.

Idag serverade vi 100 kg Stekt färsk fisk, Citrussås, Barskepotatis, ett härligt salladsbord och så skålar med ägghack, citronbitar, örtsalt, rostade solrosfrön, blomkål i chilimarinad, morotsklyftor, späda spenatblad med rödbetsgroddar.
Citrussås
Recept:
1 dl strimlade morötter
1 dl strimlade palsternackor
1 dl hackad purjolök
Grönsakerna är hastigt förvällda och nedkylda
3 dl creme fraiche
2 dl majonäs
saft och rivet skal från 1 citron
salt och peppar

Chilimarinerad blomkål

Gjorde en chiliolja igår utav färsk chili som jag mixade med citron, salt och peppar.

Den passar till allt som man vill sätta sprätt på, idag blomkål och rödlök.

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar